Palvelut

Palvelut

Tarvittaessa voimme hoitaa koko prosessin sisällön tuottamisesta ja visuaalisesta suunnittelusta aina tekniseen toteutukseen asti tai voimme vastata vain siitä osuudesta, mihin oma osaamisesi loppuu.

Teemat

Teemme WordPress-teemat aina puhtaalta pöydältä asiakkaan tarpeiden mukaisesti, emme siis käytä mitään bulk-teemoja (hyi!) toteutuksiemme pohjana. Valmisteemat sisältävät usein läjäpäin ominaisuuksia ja lisäosia, joita ei tarvita mutta jotka kuitenkin ladataan aina mukaan, mikä tietysti hidastaa sivuston toimintaa.

Asiakkaan tarpeiden mukaan toteutetussa teemassa on mukana vain ja ainoastaan ne ominaisuudet, joita tarvitaan. Näin päästään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen niin suorituskyvyn kuin ylläpidon helppoudenkin osalta.

Lisäosat

WordPress on tunnettu siitä, että siihen löytyy lisäosa eli plugin tarpeeseen kuin tarpeeseen ja vieläpä usein ihan ilmaiseksi. Joskus kuitenkaan mikään lisäosa ei vastaa tarvetta ihan tarkalleen, niistä puuttuu jokin tärkeä ominaisuus, niissä on jotain tarpeetonta mukana tai yksinkertaisesti mitään tarvetta edes osittain täyttävää lisäosaa ei vain ole olemassa.

Jos sellaista ei ole olemassa niin sitten tehdään se! Oman custom-lisäosan toteuttaminen on käypä ratkaisu silloin, kun halutaan lisäosan toimivan juuri eikä melkein kuten halutaan.

Integraatiot

Tarviiko WordPress-sivustosi saada keskustelemaan muiden järjestelmien kanssa? Ei hätää, meillä on pitkä kokemus monenlaisista integroinneista. Olemme toteuttaneet integraatioita mm. seuraaviin palveluihin:

Prosessimme

Vanhan viisauden mukaan hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, mikä pätee mainiosti myös verkkosivustoprojektiin.

Mitä, kenelle ja miksi?

Mitään muuta ei kannata tehdä ennen kuin näihin kolmeen kysymykseen on selkeät vastaukset. Sen jälkeen projektin koosta ja luonteesta riippuen tehdään jonkinlaiset alustavat määritykset, joiden pohjalta voidaan aloittaa varsinainen suunnittelu.

Sisältö ja toiminnallisuudet

Sisältö on kuningas! Mikäli sisältöä ei ole järkevästi mietitty, on ihan turha lähteä räpeltämään mitään muutakaan. Eli sisältö ensin kuntoon! Mikäli sivuston sisältörakennetta ei ole jo valmiiksi mietitty, autamme siinä mielellämme käymällä sisällön läpi yhdessä asiakkaan kanssa ja ehdottamalla järkeväksi katsomaamme rakennetta.

Toiminnallisuudet ovat toinen tärkeä osa perussuunnittelua ja ne tulisi tietysti jollain tapaa määritellä, jotta tiedetään mitä ollaan tekemässä. Pienissä ja selkeissä tapauksissa homma voidaan hyvinkin määrittää muutamalla lauseella, laajemmissa projekteissa saatetaan tehdä vaatimusmäärittelydokumentti joka voi olla useiden kymmenien sivujen mittainen.

UI/UX

Käyttöliittymän (UI, User Interface) ja käyttäjäkokemuksen (UX, User eXperience) suunnittelu on toki väistämättä osa muuta perussuunnittelua, mutta se voi olla myös ihan oma erillinen työvaiheensa. Pienissä ja/tai selkeissä projekteissa käyttöliittymäsuunnittelu usein sulautuukin toiminnallisuuksien ja visuaalisen suunnittelun kanssa saumattomasti yhteen, mutta isommissa ja ennen kaikkea toiminnallisesti mutkikkaammissa tapauksissa kannattaa käyttöliittymän ja käyttäjäkokemuksen suunnitteluun uhrata ihan oma aikansa.

Visuaalinen suunnittelu

Visuaalinen ilme on kiistatta yksi verkkosivuston tärkeimpiä seikkoja ja se kannattaa suunnitella huolella ennen teknistä toteutusta. Visuaalista suunnittelua aloittaessa olisi kuitenkin hyvä olla tiedossa itse sisältö ja sen rakenne sekä sivuston toiminnallisuudet.

Mikäli asiakkaalla on jo olemassa yleinen visuaalinen ilme ja ehkä jopa graafinen ohjeisto tai muu brand guidelines -tyyppinen dokumentti, noudatetaan sitä tietysti myös verkkosivuston visuaalisessa ilmeessä niin värien, typografian kuin muidenkin visuaalisten määritysten osalta.

Tekninen toteutus ja testaus

Kun homma on hyvin suunniteltu niin sisällön, toiminnallisuuksien kuin visuaalisen ilmeenkin osalta, on tekninen toteutus helppoa. Halki, poikki ja pinoon!

Teknistä toteutusta ei kannatakaan aloittaa ennen kuin edelliset suunnitteluvaiheet on saatu huolella valmiiksi. Kaikki muutokset jo tehtyihin ratkaisuihin aiheuttavat ylimääräistä työtä toteutusvaiheessa. tämä ei tarkoita sitä, etteikö muutoksia saisi tehdä, mutta jos suunnittelu on tehty hyvin niin muutoksille ei ole tarvetta.